Jordgubbsrutor med citronglasyr

Serverar: 30 portioner

Härligt jordgubbssmakande sockerkaksbotten med en gul läskande citronmascarpone glasyr.

Ingredienser

  • 3 dl flytande margarin
  • 3 dl vatten
  • 7 ägg
  • 6 dl strösocker
  • 6 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 dl konc. jordgubbssaft
  • Ev. 1 tsk jordgubbsarom
  • Citronmascarpone
  • 500 g mascarponeost
  • 5 dl florsocker
  • Saft och skal av 2 citroner
  • 5-10 droppar gul hushållsfärg
  • Garnering
  • Chokladspån
  • Chokladströssel
  • Färska eller djupfrysta jordgubbar
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 175 grader.
    2. Smörj en långpanna, 30x40 cm, strö på ströbröd. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i margarin och vatten. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Tillsätt jordgubbssaften och rör om. Grädda kakan i nedredelen av ungnen i 20-40 minuter. Låt svalna.
    3. Gör under tiden citronmascarponen. Rör färskost och florsocker mjukt och smidigt. Tillsätt den pressade citronsaften, skalraspet och den gula hushållsfärgen. Rör om så att du får en härligt gul och läskande glasyr. Bred ut den över kakan och garnera efter önskemål.
    4. Hoppas att det skall smaka!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben