Jordgubbsrutor
Serverar:
30 portioner
God kaka i långpanna
Ingredienser
150 g smör
2 1/2 dl strösocker
2 ägg
1 citron, rivet skal
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Fyllning
Ca 2 1/2 dl jordgubbssylt
Strössel
1 dl vetemjöl
5 msk socker
1 tsk vaniljsocker
30-40 g smör, kallt
Garnering
Florsocker
Instruktioner
Strössel : Blanda samman mjöl, socker och vaniljsocker, tillsätt smöret och nyp ihop till smulor.
Smet : Rör smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning och rör i citronskal.
Blanda mjöl med bakpulver, rör ner i äggsmeten och häll i en bakpapperskädd mindre långpanna (30x20 ) .Bred på sylten och strö över strösslet.
Grädda i 200 grader i ca 20 minuter. Låt svalna och skär i rutor. Pudra över florsocker.
Liknande recept
Rabarber och jordgubbsrutor
5
2
Jordgubbsrutor med kokos
3
25-30
1
Jordgubbsrutor med limekräm
4
24
1
Jordgubbsrutor med vit choklad och kokos
Jordgubbsrutor med citronglasyr
30
Jordgubbsrutor med fläderglasyr
30-36
Möra jordgubbsrutor
Jordgubbsrutor
20
Rabarber och jordgubbsrutor
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!