Jordgubbsrutor

Serverar: 30 portioner

God kaka i långpanna

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1 citron, rivet skal
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • Ca 2 1/2 dl jordgubbssylt
  • Strössel
  • 1 dl vetemjöl
  • 5 msk socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 30-40 g smör, kallt
  • Garnering
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Strössel : Blanda samman mjöl, socker och vaniljsocker, tillsätt smöret och nyp ihop till smulor.
    2. Smet : Rör smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning och rör i citronskal.
    3. Blanda mjöl med bakpulver, rör ner i äggsmeten och häll i en bakpapperskädd mindre långpanna (30x20 ) .Bred på sylten och strö över strösslet.
    4. Grädda i 200 grader i ca 20 minuter. Låt svalna och skär i rutor. Pudra över florsocker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben