Jordgubbsrutor med fläderglasyr

Serverar: 30-36 portioner

Midsommar närmar sig med stormsteg. Bjud på dessa somriga rutor på midsommarfesten!

Ingredienser

  • Kaka
  • 7 ägg
  • 6 dl strösocker
  • 3 dl flytande margarin
  • 3 dl vatten
  • 1 msk bakpulver
  • 7 dl vetemjöl
  • 3 dl jordgubbssylt
  • Glasyr
  • 400 g Philadelphiaost
  • 6-7 dl florsocker
  • Ca 1 tsk fläderessens
  • Pynt
  • Jordgubbar
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 175 grader. Smörj och bröa en långpanna, 30 x 40 cm.
    2. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt flytande margarin och vatten och vispa så att allt blir väl blandat.
    3. Blanda mjöl och bakpulver i en skål och rör försiktigt ner i äggsmeten. Obs! Vispa inte ner mjölet för då sjunker kakan ihop och blir tung.
    4. Rör till sist ner jordgubbssylten. Bred ut smeten i långpannan och grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 min.
    5. Medan kakan svalnar i pannan gör du glasyren: Rör ihop färskost och florsocker till en smidig glasyr. Smaksätt fläderessens (finns att beställa hos Strössel & sånt). Går också bra koncentrerad flädersaft, men ta då i mer florsocker så att inte glasyren blir för lös.
    6. Skär upp kakan i rutor och pynta med en färsk jordgubbe då rutorna ska serveras.
    7. Rutorna går utmärkt att frysa.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben