Jordgubbsrutor med limekräm

Serverar: 24 portioner

Provbakade den här direkt när tidningen kommit. den var jättegod, god kombination med sött och syrligt.

Ingredienser

  • 200 g jordgubbar
  • 1 msk strösocker
  • 1 dl sötmandel
  • 275 g smör
  • 3 ägg
  • 4 ½ dl strösocker
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 dl mjölk
  • Limekräm
  • 300 g krämig färskost
  • ½ burk kesella, 125 g
  • 1 ½ dl florsocker
  • Rivet skal av 1-2 lime
  • Dekoration
  • 1 liter jordgubbar
  • Strimlat limeskal
  • Instruktioner

    1. Mixa jordgubbarna tillsammans med 1 msk socker.
    2. Skålla, skala och mal mandeln. Rör smör och socker pösigt. Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning. Tillsätt den malda mandeln. Blanda mjöl, bakpulver och vanilj. Rör ner det i smeten växelvis med mjölken. Bred ut smeten i en långpanna ( ca. 25 x 35 cm) med bakpapper i. Ringla de mixade jordgubbarna (ca 1 1/2 dl) över smeten. Dra några tag med en gaffel så mixen kommer ner i smeten.
    3. Grädda på 200 grader, ca 30 minuter.
    4. Rör ihop ingredienserna till glasyren, och bred den över den färdiggräddade kakan. Låt kakan svalna. Skiva jordgubbarna. Skär kakan i rutor. Garnera rutorna med jordgubbsskivorna, och strimla limeskal över.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    PetraG 11 juli 2008

    Det ska vara 3 ägg med men de saknas i ingrediens listan.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben