Jordgubbssallad med balsamvinäger, chili och mynta

Serverar: 6 portioner

Jordgubbsfrossa – sommarens mesta bär är lika bra i salladen som på tårtan. Bjud bären som en fräsch efterrätt – eller lägg dem i en sallad som du serverar till en grillad köttbit. Mmmmmm mycket fräscht och gott!

Ingredienser

  • 1 liter jordgubbar
  • 1 kruka mynta (eller ½ kruka mynta och ½ kruka basilika)
  • 2–3 urkärnade och hackade chilifrukter
  • 2 msk balsamvinäger
  • 2–3 msk jungfruolja
  • Instruktioner

    Skiva jordgubbarna och lägg i en salladsskål. Skär myntabladen i strimlor. Blanda jordgubbarna med mynta och chili. Rör ihop balsamvinäger och olja och ringla över. Vänd försiktigt ihop salladen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben