Jordgubbssemifreddo med jordgubbssalsa

Serverar: 10 portioner

Denna efterrätt riktigt smälter på tungan en varm sommardag.

Ingredienser

  • 2 dl jordgubbspuré (mixade jordgubbar)
  • 3 dl grädde
  • 3 äggulor
  • 2 äggvitor
  • 1 dl florsocker
  • 2 cl cointreau (kan uteslutas)
  • Jordgubbssalsa
  • ½ dl socker
  • ½ dl vatten
  • Finrivet skal och saft från 1 lime
  • 3 dl jordgubbar
  • 1 mango
  • 1 klyfta av en färsk ananas
  • 1 passionsfrukt
  • Instruktioner

    1. Vispa grädden och ställ in en i kylen. Vispa äggulor och florsocker fluffigt och vispa upp äggvitorna i en separat bunke. Vänd ner jordgubbspuré och Cointreau i de vispade äggulorna, och vänd därefter ner äggvitan och grädden. Häll semifreddon i portionsglas, ställ dem på en bricka och sätt in i frysen i minst 4 timmar. Ta fram dem 15 minuter före servering.
    2. Jordgubbssalsa: Koka upp socker och vatten i en kastrull, tillsätt limesaft och låt svalna. Lägg i rivet limeskal. Snoppa jordgubbarna, skala mango och ananas och skär allt i små tärningar. Blanda bitarna i lagen och pressa över passionsfrukt. Lägg en sked jordgubbssalsa i glasen med semifreddon.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben