Jordnötskaka i långpanna

Gott att bjuda på till barnkalas och andra fester.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 150 g smält smör
  • 2 msk vaniljsocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 påse salta jordnötter
  • Glasyr
  • 2 ½ dl florsocker
  • 2 msk kakao
  • Vatten
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker poröst, blanda sedan de övriga ingredienserna.
    2. Bred ut smeten i en smörad och bröad långpanna (35x40). Fördela de salta jordnötterna över kakan. Grädda 15-20 minuter, 200 C. Blanda ihop ingredienserna till glasyren (man kan också använda florsocker med chokladsmak och utesluta kakaon) och bred över kakan när den svalnat.
    3. Skär sedan i passande bitar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben