Jordnötssmör

Varför köpa dyrt, när man kan göra det själv billigare och mycket godare och enkelt att göra dessutom.

Ingredienser

  • 500 g salta jordnötter
  • 2 msk jordnötsolja
  • Instruktioner

    1. Häll jordnötterna i en matberedare och mixa tills nötterna är riktigt finhackade. Vill du ha ett jordnötssmör med lite crunch i tar du undan 1 dl av nötterna medan de forfarande är grovhackade.
    2. Tillsätt oljan och fortsätt mixa till en slät massa. Tillsätt de ev grovhackade nötterna och häll upp i väl rengjorda burkar. Håller ca 1 månad i kylskåp.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Fudge
    En av våra mest älskade klassiker, när julgodiset plockas fram, är fud...

    Ris och nudlar
    Har du ingen riskokare? Är du trött på samma gamla vanliga nudlar? Lär...

    Tips för vegetarianer
    När man väljer att äta helt vegetarisk är det viktigt att man ser till...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben