Risken finns att dessa sylttoppade och delikata jordnötskakor lämnar tumavtryck på både kakfat och servis.
Ingredienser
2 ½ dl strösocker
3/4 dl rörsocker, strö
225 g jordnötssmör
1 ägg
3 krm vaniljsocker
1 - 2 dl hallonsylt
Instruktioner
Ger ca 36 kakor
Värm ugnen till 200 grader och klä två ugnsplåtar med bakplåtspapper.
Rör samman alla ingredienser, utom sylten, till en slät tjock smet.. Forma smeten till 2,5 cm stora bollar. Är smeten väldigt kladdig kan lite vetemjöl på fingrarna hjälpa.
Lägg bollarna med 5 cm mellanrum på plåtarna. Tryck en grop i varje degboll med tummen. Grädda i 10-12 minuter, ta ut coh låt kakorna svalna på galler.
Fyll groparna med hallonsylt. Förvaras i lufttät burk i upp till 5 dagar.