Serverar: 1 portioner
mmmmm bara ett måste på jul
Vispa äggen o rör ner filen. Koka upp mjölken o tillsätt ägg och filblandningen. Låt allt koka på svag värme ca 15 min rör om då och då.Smaka av med salt. Ta en ren köks handduk och lägg den i en sil Häll i blandningen i silen och låt vasslen rinna av. Häll ostmassan i en form. Låt den stå kallt före servering
Tänk lättare!
För de allra flesta av oss har jul- och nyårhelgen blivit alltför kalo...
Äter man den som den är eller med "blana"?
Verkar vara ett toppenrecept som jag sparade hos mig (o några andra har det blivit o fler blir det nog..du har toppen recept jue =-] ). Men jag har några frågor angående denna ost: Blir den hård som tex greve, herrgård, husshålsost o de där eller blir den mer som en brie i konsistensen? Ska man hyvla eller skära bitar med kniv? Hur länge håller den sig? och sista frågan: Kan man göra den några dagar innan man ska ha den till bords o den då blir fastare i konsistensen och mer smakrik?
Är mycket nyfiken på denna julost. Undrar om det rör sig om en hårdost? Kan den ätas untan lagring?