Julens fruktkaka

Serverar: 10 portioner

bara måste ha till jul

Ingredienser

  • 120 g smör eller margarin
  • 1 1/4 dl socker
  • 2 ägg
  • 2 msk mjölk
  • 1½ dl russin
  • 1½ dl korinter
  • 50 g hackade cocktailbär
  • 50 g hackade syltade apelsinskal
  • 50 g hackade hasselnötskärnor
  • 2 1/4 dl vetemjöl
  • 1 tsk konjaksarom
  • ev röda och gröna cocktailbär och florsocker till garnering
  • Instruktioner

    rör smöret eller margarinet med sockret vitt och poröst tillsätt äggen ett i taget samt mjölken och rör om blanda all frukten med vetemjölet och vänd ner detta i ägg-smörsmeten smaksätt med konjaksarom häll smeten i en smörad och bröad form som rymmer ca 1,2 liter och grädda i 175 grader ca 45 minuter låt kakan svalna och garnera med cocktailbär och florsocker

    Liknande recept

    4
    1 h 20 min
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben