Julens grytstek.

Serverar: 6 portioner

God gryta

Ingredienser

  • 1 kg nötstek eller älgstek
  • 2 msk smör
  • 1 stor lök
  • 3 morötter
  • 5 dl druvnektar
  • ½ dl balsamicovinäger
  • 2 lagerblad
  • 6 hela nejlikor
  • 6 hela svartpepparkorn
  • 3 msk riven pepparrot
  • 1 tsk havssalt
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 pepparkakor
  • Persilja
  • Instruktioner

    Skär köttet tvärs över fibrerna i rejäla kuber eller strimlor. Bryn köttet i en stekpanna i två omgångar. Lägg i den finhackade löken och de skivade morötterna. Flytta över blandningen till en stor gryta. Häll över druvnektar och balsamicovinäger och tillsätt kryddorna. Låt puttra under lock i ca en timme tills köttet är mört. Häll på grädden och smula över pepparkakorna. Hetta upp och låt dra en stund. Servera med potatismos eller kokt potatis och grönsaker. Passar också bra med rårörda lingon och inlagd gurka.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben