Serverar: 4-10 portioner
Tid: 30 minuter
Färg- och smakrik precis som julen, rubinröd och grön. Den är inte det minsta besk trots de råa kålsorterna ! Gjorde förra julen en jättesats, den höll 3 dagar i kylen. Äpplena färgas röda bara, men smakade lika bra.
Vispa ihop dressingen, låt stå. Ansa bort 1-2 av det yttersta lagret på brysselkålen o ta bort lilla stammen (mest bittert där) Skiva sen brysselkålen i tunna skivor. Kärna ur granatäpplet. Om du använder rödbetor så skala och riv på rivjärn. Använder du rödkål, så strimla den med osthyvel. Skölj äpplena väl, kärna ur o klyfta dem ganska tunt. Blanda brysselkål, äpplen, spenat, o granatäpplekärnor i en fin skål. Häll dressingen över. Krydda efter smak. Om du använder valnötter, dela och strö dem över sist.