Julens råkostsallad

Serverar: 4-10 portioner

Tid: 30 minuter

Färg- och smakrik precis som julen, rubinröd och grön. Den är inte det minsta besk trots de råa kålsorterna ! Gjorde förra julen en jättesats, den höll 3 dagar i kylen. Äpplena färgas röda bara, men smakade lika bra.

Ingredienser

  • 250 g färsk brysselkål
  • 2 stora röda äpplen
  • 70 g färsk bladspenat (1 stor påse)
  • 1 granatäpple
  • Ev 2-3 färska rödbetor el 150 g rödkål
  • Ev 10-15 valnötter
  • Dressing
  • 2 msk kallpressad oliv- el rapsolja
  • Saft av 1 apelsin
  • Saft av ½ citron
  • Salt
  • Färskmalen svartpeppar
  • Instruktioner

    Vispa ihop dressingen, låt stå. Ansa bort 1-2 av det yttersta lagret på brysselkålen o ta bort lilla stammen (mest bittert där) Skiva sen brysselkålen i tunna skivor. Kärna ur granatäpplet. Om du använder rödbetor så skala och riv på rivjärn. Använder du rödkål, så strimla den med osthyvel. Skölj äpplena väl, kärna ur o klyfta dem ganska tunt. Blanda brysselkål, äpplen, spenat, o granatäpplekärnor i en fin skål. Häll dressingen över. Krydda efter smak. Om du använder valnötter, dela och strö dem över sist.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben