Godare pepparkakor än dessa finns inte.
Koka upp: Smöret, sirapen, kryddorna, bikarbonaten samt sockret. Blanda sedan försiktigt ner äggen och vetemjölet. Så det blir en deg, men inte för fast. Låt degen stå i i kylskåpet några dagar. Ni kan baka pepparkakorna när ni har tid, degen håller sig länge i kylskåpet. Grädda i ugnen 200 grader tills de har fått färg ca 10 minuter. Satsen ger ca 300 pepparkakor.
Doften av jul eller ?måsten? av jul!?
När det är som allra mörkast och ruggigast ute kommerjulen med alla...
Festa ut julen!
Fortfarande råder mörka morgnar då det kan kännas svårt att stiga u...
Kul med julbak
Ställ till med julbak tillsammans med goda vänner under en dag i bö...
kan jag anvanda brodsirap??
Hej! Jag vet inte hur kakorna blir, för vi åt upp degen innan de hann bli några, typiskt oss, jag och familjen bara älskar pepparkaksdeg, och den här var något utöver det vanliga, så tack för det. Sen är jag oerhört avundsjuk på ditt Greklands boende, vi bodde i Athen i 3 år, men det var för 4 år sen nu, men jag längtar fortfarande tillbaka. Kalispera Marlene
Hur lange haller degen sig i kylskapet? Jag har aldrig bakat pepparkakor forut. Tack! :)
Tankte baka de har pepparkakorna i dagarna. Bor inte i Sverige och har dalig tillgang till mald ingefara. Nagon som vet om det funkar med farsk? Hur mycket i sadana fall?
Vet du om denna deg är bra att göra ett pepparkakshus med??
Världens goooodaste pepparkakor!!! Jag har redan fått dela med mig av receptet efter en mkt lyckad glögg mingel. Tack!!
Min deg är STENHÅRD efter en natt i kylen.. det går inte knappt att dela den med kniv och jag hade stora svårigheter att få ur den ur bunken.. ska det vara så? (första pepparkaksbaket..) Har jag haft i för mycket mjöl eller? Om jag tar bort en liten, liten bit och försöker knåda, så smular det bara isär. den var rätt hård igår också, när jag gjorde iordning den..