Julens röda sillsallad

Serverar: 6-8 portioner

Vad vore det finska julbordet utan sillsallad. Godast blir den om man blandar den samma dag den skall ätas.Allt kan förberedas i god tid. Lägg de skurna bitarna i olika skålar med lock och förvara i kylen, sedan är det bara att blanda .

Ingredienser

  • 4 salta sillfileer
  • 3 hårda syrliga äpplen
  • 2 medelstora ättiksgurkor
  • 4 kalla kokta potatisar
  • 4 morötter
  • 2 små gula lökar
  • 4 rödbetor
  • Instruktioner

    1. Beredning: Koka rotsakerna var för sig, låt kallna. Skala och tärna. Gör likadant med äpplen och ättiksgurkorna. Finhacka löken. Skär sillen i mindre bitar.Förvara i burkar med tättslutna lock tills du skall blanda salladen.
    2. Blanda salladen försiktigt. En del av ingredienserna kan användas till dekoration. Bygg ränder med de olika färgerna.
    3. Lämnar du bort sillen får du en rätt som kallas rosoll.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben