Vad vore det finska julbordet utan sillsallad. Godast blir den om man blandar den samma dag den skall ätas.Allt kan förberedas i god tid. Lägg de skurna bitarna i olika skålar med lock och förvara i kylen, sedan är det bara att blanda .
Ingredienser
4 salta sillfileer
3 hårda syrliga äpplen
2 medelstora ättiksgurkor
4 kalla kokta potatisar
4 morötter
2 små gula lökar
4 rödbetor
Instruktioner
- Beredning:
Koka rotsakerna var för sig, låt kallna.
Skala och tärna.
Gör likadant med äpplen och ättiksgurkorna.
Finhacka löken.
Skär sillen i mindre bitar.Förvara i burkar med tättslutna lock tills du skall blanda salladen.
- Blanda salladen försiktigt.
En del av ingredienserna kan användas till dekoration.
Bygg ränder med de olika färgerna.
- Lämnar du bort sillen får du en rätt som kallas rosoll.
Liknande recept
Kommentarer (0)