Julfrestelse med palsternacka och pepparrot

Serverar: 4-6 portioner

En annorlunda Jansson som fått sällskap av både palsternacka och riven pepparrot.

Ingredienser

  • 2 burkar ansjovisfiléer, à 125 g
  • 1 kg rå potatis, skalad och strimlad
  • 2 palsternackor, skalade och strimlade
  • 2 stora gula lökar, skivade och smörfrästa
  • ½ dl pepparrot, riven
  • 1 dl mjölk
  • 1 krm vitpeppar, nymald
  • 2 msk ströbröd
  • 2 msk smör
  • 2 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Häll av spadet från ansjovisen, men spara spadet från en av burkarna.
    2. Varva potatis, palsternacka, lök, pepparrot och ansjovis i en smord ugnssäker form. Första och sista lagret ska vara potatis.
    3. Blanda ansjovisspad, mjölk och vitpeppar. Häll blandningen över potatisen. Strö ströbröd ovanpå. Klicka över smöret.
    4. Grädda i nedre delen av ugnen i 225 grader, ca 1 timme. Späd med grädden efter ca 30 minuter. Servera med knäckebröd och ost.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben