Julig chokladfondant med hallonkolasås

Serverar: 8 portioner

Supergod klassisk kombination med choklad och hallon. Pepparkakskryddor ger lite extra julkänsla och såsen blir fint julröd.

Ingredienser

  • 200 g smör, rumsvarmt
  • 1 dl socker
  • 200 g mörk choklad, 64-70%
  • 4 ägg
  • 4 äggulor
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 tsk pepparkakskrydda
  • Smör till formen
  • Hallonkolasås
  • 1 dl socker
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 dl hallonpuré, (mixade och passerade hallon)
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk glykossirap eller honung
  • 1 msk smör
  • Tillbehör
  • 4 dl hallon
  • Vaniljglass eller lättvispad grädde
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och mjöla 8 ugnssäkra portionsformar.
    2. Vispa smör och socker i en bunke. Hacka chokladen och smält i mikron, rör ner chokladen i bunken. Vispa upp ägg och äggulor i en separat bunke och blanda ner i chokladsmeten. Vänd i mjölet och pepparkakskryddan.
    3. Fördela smeten i de smorda portionsformarna. Grädda fondanterna mitt i ugnen 12-14 minuter. Gräddningstiden varierar beroende på formarnas storlek. Låt stå några minuter och vänd sedan upp dem på en tallrik.
    4. Hallonkolasås: Blanda alla ingredienser i en kastrull och koka upp. Låt sjuda några minuter tills såsen börjar tjockna- tänk på att den också tjocknar när den kallnat. Rör om emellanåt, men inte hela tiden, eftersom den kan sockra sig. Låt kallna.
    5. Servera fondanterna med hallonkolasås, hallon och vaniljglass eller lättvispad grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben