Julig sallad på rödkål, grönkål och granatäpplen

Serverar: 10 portioner

En god och fräsch sallad på julbordet...

Ingredienser

  • 300 g vitkål
  • 400 g rödkål
  • 100 g grönkål eller ½ grönsalladshuvud
  • 1 granatäpple
  • Fläderblomsvinägrett
  • 3 msk konc fläderblomssaft
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • ½ dl rapsolja
  • 1 ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    Finstrimla vitkålen och doppa den hastigt i kokande vatten. Sila av och spola den i kallt vatten, låt rinna av ordentligt. Finstrimla rödkålen och grönkålen eller salladen. Blanda vinägretten i en salladsskål. Vänd ner kålen. Halvera granatäpplet, gröp ur kärnorna och blanda dem i salladen inför serveringen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben