Juliga köttbullar

Serverar: 10 portioner

Ingredienser

  • 500 g nöt- eller blandfärs
  • 4 msk osötat ströbröd eller 3/4 dl havregryn
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 ½ dl mjölk eller vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 ägg
  • 1 ½ krm svart- eller vitpeppar (alt även 1/2 krm kryddpeppar)
  • 1 msk råriven gul lök eller 2 msk finhackad fräst lök
  • ½ tsk malen nejlika
  • 2-3 msk margarin till stekning
  • Instruktioner

    1. Blanda ströbröd, potatismjöl och vätska. Låt det svälla i minst 10 minuter.
    2. Tillsätt färs och salt, blanda väl. Rör ner ägg, peppar, lök, och nejlika.
    3. Forma färsen till jämna bullar och lägg dem på en vattensköljd skärbräda. Skölj händerna emellanåt.
    4. Låt margarinet bli ljusbrunt i en stekpanna. Lägg i köttbullarna men inte för många samtidigt. Skaka pannan så att de blir brynta runt om. Minska värmen och efterstek utan lock i 3-5 minuter beroende på hur stora de är.

    Liknande recept

    4.5
    10-16
    1

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Extra julig mat!
    Köttbullar, skinka, gröt och lutfisk känns juliga bara man säger namne...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben