Ingredienser
500 g nöt- eller blandfärs
4 msk osötat ströbröd eller 3/4 dl havregryn
1 msk potatismjöl
1 ½ dl mjölk eller vatten
1 tsk salt
1 ägg
1 ½ krm svart- eller vitpeppar (alt även 1/2 krm kryddpeppar)
1 msk råriven gul lök eller 2 msk finhackad fräst lök
½ tsk malen nejlika
2-3 msk margarin till stekning
Instruktioner
- Blanda ströbröd, potatismjöl och vätska. Låt det svälla i minst 10 minuter.
- Tillsätt färs och salt, blanda väl. Rör ner ägg, peppar, lök, och nejlika.
- Forma färsen till jämna bullar och lägg dem på en vattensköljd skärbräda. Skölj händerna emellanåt.
- Låt margarinet bli ljusbrunt i en stekpanna. Lägg i köttbullarna men inte för många samtidigt. Skaka pannan så att de blir brynta runt om. Minska värmen och efterstek utan lock i 3-5 minuter beroende på hur stora de är.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Extra julig mat!
Köttbullar, skinka, gröt och lutfisk känns juliga bara man säger namne...