Den här oljan går att använda på många sätt, baka, steka, droppa över en varm kitt- eller getost, i sallader och mycket gott över en ank-, gås- eller kycklinglever.
Att vispa ihop med en varm honung och servera till glass med några rostade mandlar eller pecannötter.
Låt fantasin sätta stopp.
Ingredienser
1 dl rostade hackade hasselnötter
2 kanelstänger
2 kryddnejlikor
6 kardemummakapslar
1 stjärnanis
1 vaniljstång
4 dl kallpressad rapsolja
Instruktioner
- Tag fram en konserveringsburk och lägg ner de rostade hackade hasselnötterna.
Stöt kryddorna lite lätt i en mortel.
Lägg dem i en panna och rosta dem tills det sprider sig en härlig doft.
- Flytta över till en mixer, tillsätt den sönderklippta vaniljstången och hälften av oljan.
Kör igång och tillsätt resten av oljan i en jämn stråle.
Kör tills kryddorna är finfördelade.
- Häll upp i konserveringsburken med hasselnötterna.
Förslut genast och ställ burken i ett soligt fönster några dagar.
Liknande recept
Kommentarer (0)