En ny spännande variant på knäckebröd kryddat med kanel.
Ingredienser
20 g jäst
3 dl mjölk
2 msk mörk sirap
1 msk salt
2 tsk hel kummin, mald i mortel
2 tsk hel anis, mald i mortel
2 tsk kanel, mald
2 dl grahamsmjöl
4 dl vetemjöl
3 dl grovt rågmjöl
Instruktioner
Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till fingervarmt, 37°. Häll mjölken över jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta ihop till en deg. Låt degen jäsa övertäckt 30-40 min.
Sätt ugnen på 200°. Dela upp degen i bitar och kavla ut till runda kakor i grovt rågmjöl, ca 20 cm i diameter. Nagga bröden och lägg dem på plåtar klädda med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Lägg kakorna på galler och låt svalna.