Julkryddat knäckebröd

Serverar: 12 portioner

En ny spännande variant på knäckebröd kryddat med kanel.

Ingredienser

  • 20 g jäst
  • 3 dl mjölk
  • 2 msk mörk sirap
  • 1 msk salt
  • 2 tsk hel kummin, mald i mortel
  • 2 tsk hel anis, mald i mortel
  • 2 tsk kanel, mald
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 4 dl vetemjöl
  • 3 dl grovt rågmjöl
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till fingervarmt, 37°. Häll mjölken över jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta ihop till en deg. Låt degen jäsa övertäckt 30-40 min.
    2. Sätt ugnen på 200°. Dela upp degen i bitar och kavla ut till runda kakor i grovt rågmjöl, ca 20 cm i diameter. Nagga bröden och lägg dem på plåtar klädda med bakplåtspapper.
    3. Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Lägg kakorna på galler och låt svalna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben