Julspjäll på eget sätt
Serverar:
6-7 portioner
Tid:
2 timmar
En variant på spjället på julbordet
Ingredienser
1 kg tjocka revbensspjäll
1 liter köttbuljong
Glaze
1 dl rödvinsvinäger
5 dl kalvbuljong, spädd av koncentrerad fond
2 msk smör
50 g svartpeppar, krossad
50 g vitpeppar, krossad
50 g grönpeppar, krossad
50 g rosépeppar, krossad
Instruktioner
Förkoka spjället i buljong ca 45 minuter.
Dela i ribbor. Värm ugnen till 225°.
Glaze: Koka ihop vinäger och kalvfond tills 1 dl återstår. Tillsätt smör och peppar.
Pensla spjällen med blandningen och baka i ugn tills det fått fin färg
Liknande recept
Rabarber- och jordgubbspaj - på mitt sätt
5
1
Ugnsbakad falukorv på nytt sätt
4.7
6
2
Astrids rotfruktsgryta på mitt sätt
1 h 30 min
4-5
Pulled pork på mitt sätt
3.9
5-6
11
Björnbärspaj på enkelt sätt
5
45 min
8
Rabarberfool på engelskt sätt
4
Äppelkaka på annat sätt
1
Squash på romersk sätt
4
25 min
2
1
Bläckfisk på Galiciskt sätt
1 h
4
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!