Julspjäll på eget sätt

Serverar: 6-7 portioner

Tid: 2 timmar

En variant på spjället på julbordet

Ingredienser

  • 1 kg tjocka revbensspjäll
  • 1 liter köttbuljong
  • Glaze
  • 1 dl rödvinsvinäger
  • 5 dl kalvbuljong, spädd av koncentrerad fond
  • 2 msk smör
  • 50 g svartpeppar, krossad
  • 50 g vitpeppar, krossad
  • 50 g grönpeppar, krossad
  • 50 g rosépeppar, krossad
  • Instruktioner

    1. Förkoka spjället i buljong ca 45 minuter.
    2. Dela i ribbor. Värm ugnen till 225°.
    3. Glaze: Koka ihop vinäger och kalvfond tills 1 dl återstår. Tillsätt smör och peppar.
    4. Pensla spjällen med blandningen och baka i ugn tills det fått fin färg

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben