Källhagens grova baguetter

Bagare på Källhagen, bakar dessa goda baguetter med massor av torkad frukt.

Ingredienser

  • ½ liter vatten
  • 3 dl rågkross
  • 1 ½ dl vetekross
  • 100 g torkade aprikoser
  • 3 dl vatten
  • 2 paket jäst (100 g)
  • 4 dl rågmjöl
  • 3 dl russin
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 3/4 dl mörk sirap
  • 1 ½ msk salt
  • 8 dl vetemjöl special, 480 g, varav 2 dl sparas till utbakning
  • Instruktioner

    1. Koka upp 1/2 liter vatten och slå det över rågkross, vetekross och aprikoser som först hackas i mindre bitar. Låt stå 7-8 tim eller över natten.
    2. Värm 3 dl vatten till 37° och lös upp jästen.
    3. Häll degvätskan och de blötlagda ingredienserna i en hushålls maskin, lägg i övriga ingredienser utom 2 dl av vetemjölet som sparas till utbakning. Degen ska vara kletig. Kör degen i maskinen ca 10 min.
    4. Låt degen jäsa 40 min. Ta upp degen på väl mjölat bakbord och baka ut till 6 baguetter. Lägg 3 baguetter på varje plåt. Låt bröden jäsa ytterliggare ca 1 timme under bakduk. Sätt ugnen på 200°.
    5. Grädda bröden mitt i ugnen ca 25 min. Låt svalna på galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben