Lagade detta på krogen för 3 veckor sedan och det väckte stor uppmärksamhet.
Ingredienser
1 stor färsk hummer 500-800 gram ( ev två små)
6 cl pernod
1 dl grädde
2 msk hummerfond
100 g osaltat smör
1 pkt saffran
2 tomater
1 knippe dill
1 lime
Instruktioner
Koka upp pernod och låt koka i 5 minuter (småkoka) späd med hummerfond och grädde. Låt koka ihop i 5 minuter, i med saffran. Klicka därefter i smöret och rör hela tiden.
Koka upp vatten snitta tomaterna och lägg i vattnet koka i två minuter. Tag upp tomaterna och filea dem. Mao tag ut allt i mitten och tag av skalet.
Hacka i småbitar blanda med dill och lime.
Dela hummern och dela även klorna i fyra delar, arrangera på tallrik med hummerstjärten och toppa med en halv klo. Lägg tomathacket på sidan av tallriken och häll den varma såsen över.