Käringö hummer

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Lagade detta på krogen för 3 veckor sedan och det väckte stor uppmärksamhet.

Ingredienser

  • 1 stor färsk hummer 500-800 gram ( ev två små)
  • 6 cl pernod
  • 1 dl grädde
  • 2 msk hummerfond
  • 100 g osaltat smör
  • 1 pkt saffran
  • 2 tomater
  • 1 knippe dill
  • 1 lime
  • Instruktioner

    1. Koka upp pernod och låt koka i 5 minuter (småkoka) späd med hummerfond och grädde. Låt koka ihop i 5 minuter, i med saffran. Klicka därefter i smöret och rör hela tiden.
    2. Koka upp vatten snitta tomaterna och lägg i vattnet koka i två minuter. Tag upp tomaterna och filea dem. Mao tag ut allt i mitten och tag av skalet. Hacka i småbitar blanda med dill och lime.
    3. Dela hummern och dela även klorna i fyra delar, arrangera på tallrik med hummerstjärten och toppa med en halv klo. Lägg tomathacket på sidan av tallriken och häll den varma såsen över.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben