Kaffe och chokladcookies

Toppen goda, perfekta att ta fram när det kommer främmande

Ingredienser

  • 200 g smör eller margarin
  • 2 ½ dl brun farin
  • 2 ägg
  • 2 msk kakaopulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1½ tsk snusmalet snabbkaffepulver
  • 1 tsk bakpulver
  • 6 dl vetemjöl
  • 100 g mörk choklad
  • 50 g vit blockchoklad
  • Garnering
  • 100 g mörk choklad
  • 50 g vit blockchoklad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Hacka all choklad grovt, både till deg och till garnering. Rör smör och farinsocker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör smeten slät mellan varje.
    2. Tillsätt alla de torra ingredienserna, inklusive chokladen. Rör snabbt samman till en deg. Forma degen till större runda bollar och lägg på bakplåtspappersklädd plåt, inte för tätt eftersom de flyter ut under gräddningen. Platta till dem lätt och grädda i mitten av ugnen i 14-15 minuter.
    3. Strö grovhackad choklad över de nygräddade kakorna så att den smälter ner av värmen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben