Kaffekaka

Serverar: 4-8 portioner

Enkel och försvinnande god

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 2½ dl vetemjöl
  • 1½ tsk bakpulver
  • 1½ tsk vaniljsocker
  • 3-4 msk kakao
  • 150 g smör eller margarin
  • 1½ dl vatten
  • Glasyr
  • 1½ dl florsocker
  • ½ msk kakao
  • 2 msk smör eller margarin
  • 3 msk starkt kaffe
  • 1½ dl kokos
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröa en form.
    2. Vispa ägg och socker. Blanda i alla torra ingredienser. Smält smöret, häll på vatten och låt koka upp. Häll den heta vätskan över äggvispet. Häll sedan smeten i formen. Grädda på nedersta falsen i ca 35-40 minuter.
    3. Blanda alla ingredienserna till glasyren i en kastrull, koka upp. Häll den varma glasyren över den nygräddade kakan.
    4. Äter den gärna ljummen, men sägs vara godast dagen efter.

    Liknande recept

    4.7
    1 h 45 min
    6-8
    3

    Kommentarer (1)

    Lindanemon 15 juni 2008

    Nu har jag festat till på denna mycket goda kaka! Helt klart en 5:a! Tack :-)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben