Kaffekaka med karamellströssel

Serverar: 10 portioner

Tid: 1 timme

Enkel att baka och jättegod tycker mina gäster. Karamellströsslet kan bytas ut mot citronskal eller kokos.

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 4 dl strösocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 2 dl hett vatten
  • Till glasyr
  • 100 g margarin
  • 1 dl strösocker
  • 4 msk vaniljsocker
  • 3 äggulor
  • karamellströssel
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker "pösigt". Blanda vetemjöl med bakpulver och häll i äggsmeten och tillsätt hett vatten.
    2. Smörj och bröa en halvstor långpanna. Häll i smeten och grädda i 30 minuter i 175 grader. Stick ganska många hål i den färdiggräddade kakan med te x en tändsticka (så att glasyren kan rinna ner)
    3. Låt svalna och gör under tiden glasyren: Sjud försiktigt ingredienserna på svag värme under omrörning tills det börjar tjockna. Häll över kakan och strö över rikligt med strössel.

    Liknande recept

    4.7
    1 h 45 min
    6-8
    3

    Kommentarer (1)

    Redros8 25 oktober 2008

    Låter jättegott den ska jag göra..

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben