Kahlua cheescake

Ruskigt god är cheescaken med smak av kaffelikören Kahlua. Till kakan serveras en zabaione på vit choklad.

Ingredienser

  • 250 g digestivekex
  • 100 g smör
  • 500 g philadelphiaost
  • 1 dl socker
  • 3 ägg
  • 1 dl kahlua (kaffelikör)
  • 1 msk kakao
  • 1 msk vaniljsocker
  • Sås
  • 3 äggula
  • 2 msk socker
  • 2 dl vatten
  • 75 g vit blockchoklad, finhackad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°. Kör kex och smält smör tillsammans i matberedaren till jämna smulor. Platta ut dem i en form med löstagbar kant, diameter ca 23 cm, på botten och en bit upp på kanterna.
    2. Grädda bottnen ca 10 minuter i ugnen.
    3. Kör Philadelphiaost, socker, ägg och Kahlua i matberedaren till en jämn smet. Häll smeten i den förgräddade bottnen i formen. Grädda i ugn ca 40 minuter.
    4. Vispa samman äggulor, socker och vatten i en tjockbottnad ganska stor kastrull. Värm på svag värme och vispa kraftigt hela tiden ända tills första kokbubblan syns. Häll snabbt upp i en skål och blanda genast ner finhackad blockchoklad så att den smälter. Låt svalna.

    Liknande recept

    4.8
    5 h
    6
    3

    Kommentarer (1)

    Lippe70 27 maj 2009

    Blev helgens succé. Älskar cheesecake och detta var en riktig höjdare

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben