Kaisas rabarber chutney

Tid: 40 minuter

Jätte gott som tillbehör som t.ex grillad kött, kyckling ...

Ingredienser

  • 500 g rabarber
  • 2 röda lökar
  • 1 ½ msk ättika, 12%
  • ¾ dl vatten
  • 5 dl socker
  • 1 tsk mald ingefära
  • 1 msk curry
  • 2 tsk salt
  • 2 hackade spanska pepparfrukter eller ½ liten burk Sambal Olek ( 2 dl)
  • 6 torkade finhackade aprikoser
  • Instruktioner

    1. Skär rabarberna i små bitar, skiva löken ( den kokar sönder). Lägg i rostfri kastrull i med ättika och vatten. Koka i 10 min.Rör i resten av ingredienserna och koka sakta tills den tjocknar. Ca 30-40 min.
    2. Går bra att frysa in, och ta fram vid behov.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    lotta2 21 juni 2011

    Denna chutney fick vi på en personalfest , tillsammans med grillat, JÄTTE GOTT !

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben