Kalasfin kräftsallad.

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

Fräscht och gott. Servera gärna ett gott vin till och ett gott bröd.

Ingredienser

  • 1 burk kräftstjärtar i lag, 170 g
  • Pressad saft av citron
  • Svartpeppar
  • 6 små tomater
  • ¼ grön gurka
  • 2 salladslökar
  • 100 g blandade små salladsblad
  • Sås
  • 1 dl majonnäs
  • 2 msk matlagningsgrädde
  • 2 msk hackad dill
  • ½ tsk sambal oelek
  • Pressad saft av citron
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Sås: Rör ut majonnäsen med grädden till en lite rinnig sås. Blanda i dillen och sambal oelek och smaka av med några droppar av citronsaften och salt. Låt stå kallt en stund. Häll av lagen från kräftstjärtarna och lägg dom i en skål. Pressa över lite citronsaft och mal över lite svartpeppar.
    2. Dela tomaterna i bitar. Kärna ur gurkan och skär den i små tärningar. Strimla salladslöken. Blanda grönsakerna med salladsbladen och fördela på tallrikar.
    3. Lägg på kräftstjärtarna och skeda över såsen. Servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    Praneg 27 september 2009

    Så enkelt och så gott

    s-rosell 15 oktober 2009

    underbart recept

    Ocean87 10 maj 2013

    Riktigt gott ;)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben