Kräftsallad

Serverar: 6 portioner

Tid: 30 minuter

Mycket god

Ingredienser

  • 1 förp ruccola
  • 1 stor rödlök eller 2 små (tunnt strimlad)
  • 1 burk kräftstjärtar
  • 200 - 300 gram pasta (torr vikt)
  • 4 - 6 Tomater (utan kärnor)
  • ½ dl olivolja
  • 1 - 2 vitlöksklyftor
  • skal och saft av en lime
  • flingsalt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Börja med att koka pastan och låt den svalna, (bra pasta till denna sallad är typ gnocci eller pastaskruvar) Skär tomaterna i lagoma bitar Riv limeskalet och pressa över limejuicen, finhacka vitlöken o ha ner i limeskal och juicen häll över olivoljan.
    2. Blanda ruccola, kräftstjärtar, pasta, tomat och rödlöken i en stor skål, häll över oliv o vtlöksdresingen och låt stå i kyl minst 3 timmar före servering, blanda gärna runt lite försiktigt ett par gånger medans den står i kylen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Melon i stora lass
    Melon hör till samma familj som gurka och pumpa. Den största produktio...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben