Kräftsallad med avokadokräm

Serverar: 2 portioner

Lite annorlunda, något för kräftälskare!

Ingredienser

  • 1 burk kräftstjärtar i lag
  • 2 msk hackad dill
  • 2 krm citronpeppar
  • Några salladsblad
  • Rucolasallad
  • 6 champinjoner
  • En bit gurka
  • ½ röd paprika
  • 2 salladslökar
  • 6 körsbärstomater
  • 1 avokado
  • 1 dl matlagningsyoughurt
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Lägg kräftstjärtarna i en skål och smaksätt med dill och citronpeppar. Bottna portionsskålar med hela salladsblad. Finhacka rucolasalladen och lägg ovanpå. Skiva champinjonerna. Skär gurka, salladslök och paprika i små bitar. Dela tomaterna.
    2. Varva alltsammans på salladen och lägg på kräftstjärtarna. Gröp ur avokadoköttet och mixa det tillsammans med matlagningsyoughurten till en slät kräm. Smaka av med salt och peppar. Klicka krämen över salladen.
    3. Ett gott bröd är ett måste till. Ett glas vitt vin eller en kall öl är inte heller fel!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben