Kräftsalladen är en smal fredagsrätt, funkar både som lätt huvudrätt eller som förrätt. Salladen går också bra att laga med avorioris. Koka avorioriset enligt anvisning på förpackningen och blanda med övriga ingredienser.
Ingredienser
150 g risoni
100 g mango
150 g gurka
160 g kräftstjärtar i lag
40 g babyspenat
Dressing
1 krm limeskal, rivet
3 msk pressad limesaft
1 msk flytande honung
1,5 msk sweet chilisås
0,5 dl gräslök, hackad
2 msk basilika, hackad
1 krm salt
Tillbehör
Lime
Instruktioner
Koka risoni eller ris enligt anvisning på förpackningen.
Skölj det i kallt vatten.
Dela, kärna ur och skär mangon i små tärningar. Dela gurkan i bitar. Låt kräftstjärtarna rinna av. Blanda risoni med mango, gurka, spenat och kräftstjärtar.
Rör ihop ingredienserna till dressingen och häll den över salladen. Servera med lime.