Kycklingfilé med ostronsås och svartpeppar

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Enkel och god asieninspirerad rätt. Köp gärna ostronsåsen i en Asiatiskt livsmedelsbutik och välj ett lite finare märke - de smakar mycket godare.

Ingredienser

  • 500 g kycklingfilé
  • 1 tsk lökpulver
  • 1 msk mellanmald svartpeppar
  • 1 msk risvinäger
  • 1 msk fisksås
  • 1 msk flytande honung
  • 1 burk (400 g) champinjoner eller motsvarande mängd färska
  • 150 g broccoli
  • 150 g haricots verts
  • 1 strimlad röd spetspaprika
  • 1 burk (ca 230 g) skivade bambuskott
  • 1 dl god ostronsås
  • 1 ½ dl vatten
  • 1 msk maizena
  • Svartpeppar efter smak
  • Instruktioner

    1. Strimla kycklingen och marinera den tillsammans med lökpulver, peppar, vinäger, fisksås och honung i 30 minuter (har du bråttom så korta marineringstiden).
    2. Fräs champinjonerna i en wok tills de fått färg, häll sedan i kycklingen och bryn på den. I med grönsakerna och låt dem gå i någon minut tills de börjar mjukna något.
    3. Blanda ostronsås med vatten och maizena. Vispa tills det inte finns några klumpar kvar och häl i såsen i woken. Låt koka upp och dra bort från värmen. Smaka av och tillsätt mer mald svartpeppar ifall du vill ha lite mer sting.
    4. Servera med ett gott ris.

    Liknande recept

    4
    1 h 15 min
    4
    1

    Kommentarer (3)

    kladdus 25 maj 2011

    rysligt gott måste jag säga :D det receptet kommer användas flitigt här hemma!

    maerta 21 januari 2012

    Jättegott! Ingen vacker maträtt, men väldigt god! Kanske skulle man kunna piffa upp färgen på något vis?

    Garposkennel 26 november 2013

    Detta recept hade blivit mycket gott om jag bara hade halverat svartpepparn.Dubblerade receptet ,tog då bara 1msk svartpeppar,som ändå blev så starkt att det brann i munnen.Återkommer när jag har prövat med mindre kryddor.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben