Kalasgod fläskfilé med champinjoner

Serverar: 4 portioner

Gott

Ingredienser

  • 400-500 g fläskfilé
  • 2-3 msk margarin
  • ½-1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 200 g champinjoner (eller 1 burk champinjoner)
  • 1-2 tsk paprikapulver
  • 1 dl vatten + champinjonspad
  • 1-1½ dl grädde
  • Persilja
  • Instruktioner

    1. Skär fläskfiléerna på snedden i ca: 2 cm tjocka skivor.
    2. Bryn hälften av fettet i en stekpanna och stek skivorna 3-4 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar. Tag upp köttet.
    3. Skölj och skiva den färska svampen eller häll av spadet på den konserverade. Fräs svampen några minuter i resten av fettet och strö över paprika.
    4. Tillsätt vatten och grädde.
    5. Lägg tillbaka fläskfiléskivorna och koka under lock på svag värme i ca: 5 minuter.
    6. Klipp rikligt med persilja över. Servera gärna direkt ur pannan.
    7. Kokt eller råstekt potatis eller ris passar till rätten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben