Kalaslyx med smördeginbakad lammytterfilé

Serverar: 4 portioner

Lammytterfilé är ganska dyrt, serverar du också förrätt och dessert räcker en inbakad filé på ca 450 g till fyra. Det blir 2-3 snygga skivor per person

Ingredienser

  • 1 hel lammytterfilé ca 450 g
  • 1 pkt smördegsplattor, ca 425 g
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • Smör att steka i
  • Ca 1 dl champinjoner
  • 2 vitlöksklyftor, skalade
  • 1 påse salladsmix, 70-150 g
  • 1 msk dragonblad
  • Ca 2 msk olivolja
  • 1 ägg
  • Finhackad persilja
  • Instruktioner

    1. Krydda lammfilén och bryn den hastigt runt om i lite smör, lägg den sedan på ett fat och låt svalna.
    2. Ta fram smördegsplattorna och låt dem tina, det tar ungefär 15 min. Beroende på hur stora smördegsplattorna är går det åt fler eller färre.
    3. Finhacka eller skär ingredienserna till fyllningen, det vill säga champinjoner, vitlök, sallad och dragon i en matberedare, tillsätt olivolja, och smaka av med salt och peppar.
    4. Kavla ut smördegsplattorna till ungefär dubbel storlek. Lägg på den svala lammfilén och täck den med fyllningen.
    5. Vik ihop smördegen till en liten ”limpa” och pensla med ett uppvispat ägg.
    6. Värm ugnen till 225º.
    7. Smält en klick smör i en kastrull, tillsätt persilja och ös smördegslammet med det ett par gånger när det står i ugnen.
    8. Baka lammet ca 20 min, låt vila 10 min på en varm plats innan du skär upp och serverar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben