Kalassallad med räkor

Serverar: 4 portioner

Räkor och bacon är kalasgott tillsammans.

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 500 g räkor
  • 1 pkt bacon
  • 1 purjolök
  • 1-2 syrliga äpplen
  • 1 salladshuvud
  • Sås
  • 2 dl grädde
  • 2 msk majonnäs
  • 2 krm curry
  • Garnering
  • Dillkvistar
  • Instruktioner

    1. Hårdkoka äggen. Spola dem kalla och skala dem samt skär dom i klyftor.
    2. Klipp baconet i bitar, sprödstek och låt rinna av på ett hushållspapper.
    3. Rensa räkorna. Skölj och skiva purjolök. Skala och skär äpplena i tunna stava, strimla salladen.
    4. Rör ihop ingredienserna till såsen, smaka av med curry och blanda ner sallad, äpple och purjolök. Bottna ett stort uppläggningsfat med blandningen. Lägg på fina ringar av räkor, bacon och och äggklyftor.
    5. Garnera fatet med dillkvistar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben