Kalkon med sötpotatis och fetaostsås

Serverar: 4 portioner

En nyttig och god rätt med mycket näring.

Ingredienser

  • 500 g kalkonbröst
  • 2 tsk flingsalt
  • ½ tsk svartpeppar
  • 1 tsk olja
  • 800 g sötpotatis, i stora klyftor
  • 150 g fetaost
  • 1 dl kvarg, 0,5 %
  • 1 dl vatten
  • 1 liten vitlöksklyfta, riven
  • 2 gemsallad eller ½ romansallad
  • ½ kruka basilika
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Salta och peppra kalkonen. Bryn i olja och fortsätt steka på låg värme (gärna under lock) till en innertemperatur på 70 grader.
    3. Skala och skär sötpotatisen i stora klyftor. Rosta mitt i ugnen till fin färg och mjuk mitt, ca 20 minuter.
    4. Mixa fetaosten med kvarg och vatten till en slät sås. Smaka av med vitlök, salt och peppar.
    5. Skär kalkonen i tunna skivor och servera med sötpotatis, sallad, färsk basilika och fetaostsås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben