Kalkon med sötpotatis och fetaostsås
Serverar:
4 portioner
En nyttig och god rätt med mycket näring.
Ingredienser
500 g kalkonbröst
2 tsk flingsalt
½ tsk svartpeppar
1 tsk olja
800 g sötpotatis, i stora klyftor
150 g fetaost
1 dl kvarg, 0,5 %
1 dl vatten
1 liten vitlöksklyfta, riven
2 gemsallad eller ½ romansallad
½ kruka basilika
Instruktioner
Sätt ugnen på 225 grader.
Salta och peppra kalkonen. Bryn i olja och fortsätt steka på låg värme (gärna under lock) till en innertemperatur på 70 grader.
Skala och skär sötpotatisen i stora klyftor. Rosta mitt i ugnen till fin färg och mjuk mitt, ca 20 minuter.
Mixa fetaosten med kvarg och vatten till en slät sås. Smaka av med vitlök, salt och peppar.
Skär kalkonen i tunna skivor och servera med sötpotatis, sallad, färsk basilika och fetaostsås.
Liknande recept
Grekisk kalkon med feta- och vitlökbakad potatis
4
1
Kalkon med ananas
5
4-6
Flintastek med majs och sötpotatis
1 h
4
Orientalisk kalkon
1
Chevréfylld sötpotatis
4
1 h
2
1
Ugnsstekt sötpotatis
35 min
2-3
Soppa med sötpotatis och kokosmjölk
2.5
30 min
4
1
Linguine med trattkantareller och rökt kalkon
4
4
Hälleflundra med sötpotatis, sallad och pepparrotsås
5
45 min
4
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!