Kalkonfilé med fruktig sås

Serverar: 4 portioner

Saftig kalkonfilé med en underbar sås!

Ingredienser

  • 600 g kalkonbröstfilé
  • Smör
  • Flingsalt
  • Nymald peppar
  • Sås
  • 2 röda äpplen, gärna svenska
  • Smör
  • 100 g torkade fikon
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 msk kycklingfond
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 2 msk calvados (kan uteslutas)
  • 1 tsk timjan
  • Flingsalt
  • Nymald peppar
  • Garnering
  • Färska fikonklyftor
  • Timjan
  • Servering
  • Klyftpotatis
  • Sallad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Bryn kalkonfilén i smör i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Lägg köttet på en plåt med bakplåtspapper och stick in en termometer i köttet. Stek i mitten av ugnen tills innertemperaturen är 70 grader. Låt vila några minuter under folie.
    3. Skölj och skär äpplena i tärningar. Stek i smör någon minut, ställ åt sidan. skär fikonen i små bitar. Koka ihop grädde, fikon, fond, soja, vin, calvados och timjan utan lock 5-8 minuter. Smaka av med salt och peppar. Blanda i äppeltärningarna.
    4. Skär kalkonfilén i skivor och servera med klyftpotatis, sallad och den goda såsen. Toppa med fikonklyftor och timjan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben