Kalkonfilé med ljummen paprikasås

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Lätt gjord, snabbt och himla gott

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2 röda paprikor
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 tsk spiskummin
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk vinäger
  • 400 g kalkonfilé
  • 1 pkt pappardellepasta
  • Instruktioner

    1. Hacka 1 gul lök och skär 2 röda paprikor i bitar. Fräs det i lite olja så de blir mjuka. Pressa i vitlöken, spikummin, salt och peppar. Häll över de varma grönsakerna i en hög behållare och mixa det slätt. Rör ner olivolja och vinäger (valfri) . Täck över med en assiett eller folie så det hålls varmt.
    2. Koka ett paket Pappardellepasta enligt anvisning på förpackningen. Torka eventuellt ur stekpannan med hushållspapper och stek den skivade kalkonfilén i smör. Krydda med salt och peppar.
    3. Servera omedelbart tillsammans med paprikasåsen och pastan.
    4. Gör gärna en sallad till på kankse sallad, gurka,ärtskott och rivna morötter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben