Kalkonmiddag á la pesto

Serverar: 4 portioner

Medan kalkonköttet steker hinner du göra i ordning tillbehören.

Ingredienser

  • 600 g kalkonbröst
  • 1 ask färsk pesto, Rana (140 g)
  • 1 tsk salt
  • 1 ask körsbärstomater (125 g)
  • 1 pkt färsk grön tagliatelle (250 g)
  • 1 pkt färsk gul tagliatelle (250 g)
  • 2½ dl matlagningsgrädde (15%)
  • 2 krm salt
  • Spett
  • 12 svarta oliver
  • 8-12 minimozzarella
  • Servering
  • 1 kruka färsk basilika
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150 grader. Pensla kalkonbröstet med pesta. Salta och lägg det i en ugnsäker oljad form tillsammans med tomaterna. Stek mitt i ugnen ca 30 min till 68 grader innertemperatur. Ta ut och låt köttet vila 10 min före tranchering, då kommer det att gå upp till 70 grader.
    2. Kärna ur oliverna, varva dem med mozzarellan på små spett. Ljumma dem ev på eftervärmen i ugnen, högst en minut.
    3. Blanda resten av peston med grädden, salta och ge blandningen ett uppkok. Koka pastan. Grovhacka basilikan. Blanda den nykokta pastan med pestosåsen den hackade basilikan och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben