Kalkonrullader med ost

Serverar: 4 portioner

Kalkonrullader med örtrisfyllning serverade med en smakrik och saftig tomatsås. Detta är en kombination som får gästerna att jubla.

Ingredienser

  • 4 kalkonschnitzlar à 150-200 g
  • 50 g långkornigt ris
  • 3 kvistar persilja
  • 3 kvistar basilika
  • 6 blad ruccolasallad
  • 1 msk smör eller margarin
  • Salt
  • Peppar
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk olja
  • 1 stor burk hela tomater
  • 2 tsk provensalska kryddor
  • 250 g mozzarellaost
  • Instruktioner

    1. Koka riset enligt paketets anvisningar. Skölj örterna och ruccolasalladen. Hacka bladen fint.
    2. Smält matfettet i en kastrull och tillsätt örterna och ruccolasalladen. Låt ört- och salladshacket mjukna i matfettet. Häll sedan ner blandningen i riset. Blanda väl. Krydda med salt och peppar.
    3. Skala och hacka den gula löken och vitlöken. Hetta upp 1 msk olja i en stekpanna och fräs löken tills den är mjuk. Tillsätt tomaterna, krossa dem och blanda väl med löken. Krydda med provensalska kryddor, salt och peppar. Låt sjuda på svag värme i ca 15 minuter.
    4. Sätt ugnen på 250 grader. Skölj och/eller torka av schnitzlarna. Salta och peppra på båda sidor och lägg ut dem på ett arbetsbord. Fördela risblandningen ovanpå schnitzlarna, rulla ihop, använd köttstickor, köksgarn eller tandpetare att fästa med.
    5. Hetta upp resten av oljan i en stekpanna. Bryn rulladerna runt om. Skiva osten. Häll tomatsåsen i en ugnsfast form. Lägg ner rulladerna i formen. Täck med osten. Stek i ugnen i ca 15 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben