Kalkonsallad med nötter

Serverar: 6 portioner

Kalkon finns tillgänglig året runt så du kan när som helst bjuda familj och vänner på denna speciella lunchrätt. Serveras med lingondressing.

Ingredienser

  • 300 g tillagat kalkonkött
  • 50 g valnötter
  • 1 salladshuvud
  • 1 knippa gräslök
  • ½ tsk svartpeppar
  • Lingondressing
  • 2 msk lättsockrad lingonsylt
  • 2 msk olivolja
  • ½ dl vitvins- eller rödvinsvinäger
  • ½ tsk malen ingefära
  • Instruktioner

    1. Skär kalkonbröstet i tunna skivor och ta bort eventuellt fett. Lägg valnötterna på ett grillgaller och rosta dem under grillen på svag värme i ca 2 minuter tills de är lätt rostade.
    2. Ansa och skölj salladen och riv den i lagom stora bitar. Portionera upp grönsalladen på 6 tallrikar. Lägg kalkonskivor och valnötter ovanpå grönsalladen och strö över gräslök och svartpeppar.
    3. Lägg lingonsylt, olja, vinäger och ingefära i en skål och vispa ihop dressingen tills den är väl blandad och jämn i konsistensen. Droppa dressingen över salladen före serveringen eller servera med dressingen bredvid. Det är också gott att servera extra nötter och färska örter bredvid.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    bodilla 21 maj 2008

    Mycket gott!! Jag drygade ut det med lite minimajs och blackeyed beans annars hade vi nog inte blivit mätta. Serverade också quinoa bredvid. Kan rekommendera att ha chipotle i dressingen om man vill byta ut mot lingonen. Lingon lät också gott, det provar jag nästa gång! Tack!/Bodilla

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben