Kalkonwraps med basmatiris

En smakfylld kontrast mellan vattenkrasse, mango och kryddigt basmatiris. Man kan byta vattenkrasse mot olika späda och krispiga salladsblad eller ruccola.

Ingredienser

  • 1 generös nya saffran
  • 3 dl kycklingbuljong, kokhet
  • 3 msk solrosolja
  • 175 g kalkonbröst i strimlor
  • 2 schalottenlökar, hackade
  • 75 g basmatiris
  • 3 kardemummakapslar, krossade (spar de svarta kornen och kasta kapslarna)
  • 2 kryddnejlikor
  • ½ kanelstång
  • 4 msk majonnäs
  • 2 tsk currypasta
  • 4x20 cm chapatibröd eller tortillabröd
  • 15 g cashewnötter, rostade
  • 1 mogen mango, urkärnad, skalad och skuren i strimlor
  • 20-25 g vattenkrasse
  • Nymald svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Rör ner saffranet i den heta buljongen och ställ åt sidan.
    2. Hetta upp 2 msk av oljan i en stekpanna. Lägg i det strimlade kalkonköttet och schalottenlöken. Sautera (stek hastigt) i 3-4 minuter så att allt bryns och får lite färg.
    3. Hetta under tiden upp resten av oljan i en teflonbehandlad stekpanna, lägg i riset och stek under omrörning i 1 minut.
    4. Lägg i kardemummakapslar, kryddnejlikor och kanelstång och låt riset svalna. Blanda majonnäs och currypasta och bred på brödet.
    5. Rör ner cashewnötterna i riset och lägg en fjärdedel av risblandningen på varje bröd och toppa med mangobitar och vattenkrasse.
    6. Rulla ihop bröden med fast hand så att fyllningen hålls på plats och skär varje rulle i två bitar. Om rullarna ska tas med på en picknick är det bara att slå in dem i plastfolie.

    Liknande recept

    4.7
    1 h 10 min
    4
    9

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben