Kall gourmetpaj med räkor

Passar bra på buffébordet, eller varför inte sommarens picnic?

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 100 g smör
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 dl riven ost
  • Salt
  • 3 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 1 kg räkor
  • 3 dl creme fraiche
  • 2,5 msk chilisås
  • 1 krm peppar
  • 1,5 tsk Italiensk salladskrydda
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 dl hackad lök
  • 1 avokado i skivor
  • Instruktioner

    1. Arbeta snabbt ihop alla ingredienserna till degen. Platta ut och lägg att vila kallt i en halvtimme. Tryck ut degen i pajform. Pricka hela degen med en gaffel och pensla med uppvispat ägg.
    2. Grädda i 200 grader i ca 10 minuter. Ska vara lite ljusbrun på ytan.
    3. Blanda ingredienserna till fyllningen. Bred ut fyllningen i det avsvalnade pajskalet. Lägg löken ovanpå fyllningen och lägg sedan de skalade räkorna ovanpå.
    4. Garnera till sist snyggt med avokadoskivorna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben