Kall gurksoppa med räkor

Serverar: 20 portioner

Tid: 30 minuter

Gott till sommarbuffen

Ingredienser

  • 1 kg skalad och urkärnad gurka
  • 3 dl höns- eller grönsaksbuljong
  • 2 msk vit balsamvinäger
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 msk finhackad persilja
  • 3 msk finhackad gräslök
  • 3 dl gräddfil
  • Salt
  • Peppar
  • 20 skalade räkor
  • Gräslök till garneringen
  • 20 tandpetare
  • Instruktioner

    1. Skär gurkan i bitar. Mixa gurka, buljong, balsamvinäger, vitlök, persilja och gräslök till en slät purè i matberedare eller stavmixer.
    2. Rör i gräddfil och smaka av med salt och peppar.
    3. Låt soppan stå i kylen minst 1 timma.
    4. Trä upp en räka på varje tandpetare.
    5. Fördela soppan i kylda glas och lägg en tandpetare med räkan på varje glas. Garnera med gräslöksstrån.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben