Kall legymsallad till skinkan i sommar

Serverar: 4 portioner

Tid: 5 minuter

Experimenterat fram idag. Går att ha som grund i alla fall! Jag är mkt förtjust i såna här kalla såser till rökt skinka, grillat kött, kokt skinka, kyckling... m.m

Ingredienser

  • 1 dl majonnäs av valfri fetthalt
  • 1 dl gräddfil eller annan liknande produkt
  • 1 liten gul lök
  • 1 klyfta vitlök, eller mera
  • 1 äpple
  • en bit melon
  • en bit nektarin
  • eller annan frukt du har hemma (EJ KIWI)
  • Frusen grönsaksblandning - ärtor majs och paprika typ
  • 1-2 dl, beror på hur mkt du vill göra
  • Persilja
  • en skvätt pressad citron
  • salt från kvarn
  • peppar från kvarn
  • örtkrydda efter smak och säsong
  • Instruktioner

    Hacka lök, finhacka vitlök. Blanda majonnäs o gräddfil i en bunke, vispa ihop. Blanda sen ner de andra ingredienserna, finhackat eller efter smak o lust. Äpplet river jag ner i blandningen. Smaka av med kryddor, salt o peppar. Låt gärna stå en stund innan servering. Gott till kall skinka o kokt färskpotatis. Eller som tillbehör till grillat. Smaklig spis!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben