Kall skål

Serverar: 4 portioner

Tid: 5 minuter

Detta är en variant på det danska "kold skål" och är ursprungligen gjord på kärnmjölk. Detta finns inte längre så jag har hittat på en egen variant som läskar och mättar gott i sommarvärmen.

Ingredienser

  • 1 liter A-fil
  • 4 äggulor
  • 2 msk vaniljsocker
  • ½ pressad citron
  • Instruktioner

    1. Blanda alla ingredienser i en skål och vispa tills äggulorna har löst sig. Klart att servera.
    2. Tips! I Danmark äter man med "Kammerjunkere", en slags små skorpor. Välj en finskorpa eller mandelbiskvier. LCHF:are kan med fördel välja lite nötter i stället.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Stighastrup 26 maj 2009

    Vi är danska och brukar göra det på filmjölk. Vanlig svensk filmjölk är faktisk godare och krämigare än dansk kærnemælk som är helt utan fett, idet det är ett restprodukt från smörtillverkningen. Vi ska prova ditt recept med Acidofilusser när det blir hett i sommarvärmen.

    Relaterade Artiklar

    Äppeltider!
    Vad vore hösten utan äppelkaka med vaniljsås? Att äpple dessutom är...

    Mums för fruktpajer
    I min familj fikar vi mer på semestern än vad vi gör resten av året...

    Steksås
    Många vet inte heller hur man gör en steksås. Den skall ju smaka av kö...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben