Kall tomatsoppa med gratinerad skink- och ostbaguette

Serverar: 4 portioner

Är det riktigt varmt ute är det gott att servera isbitar i soppan. Den här passar perfekt att packa ner i picknick korgen, och baguetten kan förstås ätas utan att gratineras. 450 kalorier per portion 15 g fett 21 g protein 54 g kolhydrater

Ingredienser

  • 2 gula lökar
  • 2 msk olivolja
  • 2 burkar körsbärstomater, á 400g
  • 5 dl vatten
  • 2 msk konc grönsaksfond
  • 1 tsk salt
  • 2 krm mald svartpeppar
  • 1 kruka basilika
  • Tillbehör
  • 1 surdegsbaguette, ca 300g
  • 100 g serranoskinka eller rökt skinka i tunna skivor
  • 50 g parmesanost
  • Instruktioner

    1. Skala och finhacka löken, fräs den i olja i en stekpanna tills den mjuknat, låt svalna. Mixa lök och tomater med spad, vatten och fond. Smaka av med salt och peppar. Strimla hälften av basilikan och blanda ner i soppan. Ställ kallt fram till servering.
    2. Sätt ugnen på 250 grader. Skär baguetten i skivor på snedden. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och lägg på skinkan. Fördela de sparade basilikabladen över. Hyvla osten och lägg den på skinka och basilikablad.
    3. Gratinera baguetten mitt i ugnen 5-7 minuter. Servera dem till den kalla tomatsoppan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben