Kallrökt lax med rödkålssallad och avokadokräm

Serverar: 4-6 portioner

Denna rätten serverade jag på julbordet, alla tyckte det var jättegott. Enligt receptet jag hittade skall det serveras som en förrätt, är säkert gott också. Servera då en bit rostat bröd till.

Ingredienser

  • 400 g kallrökt lax, i skivor
  • 4 msk hackad bladpersilja
  • 4 tsk grovriven färsk pepparrot
  • Sallad
  • 1 klyfta färsk rödkål, ca 300 g
  • 3 msk rödvinsvinäger
  • 3 msk olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • Avokadokräm
  • 1 avokado
  • ½ dl crème fraiche, lätt
  • 3-4 tsk pressad citronsaft
  • 1-2 tsk flytande honung
  • ½ tsk färskriven pepparrot
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Strimla rödkålen med hjälp av en osthyvel. Blanda med vinäger och olja. Smaka av med salt och peppar.
    2. Skala, kärna ur och mosa avokadoköttet. Blanda med de övriga ingredienserna till krämen.
    3. Lägg upp laxskivor, rödkålssallad och avokadokräm på tallrikar. Strö pepparrot och persilja över.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben